❤️ משלוח חינם ברכישה מעל 350 שקלים
אושר מזוגג

אושר מזוגג

אני מאוהב בצד האמנותי – וגם המדעי, יש להודות – של העבודה בסטודיו: החיבור בין הכלים לגלזורה המושלמת, התאמות הצבעים והאפקטים השונים, שילובים בין גלזורות ליצירת טקסטורות וצבעוניות מפתיעה בכל פעם מחדש. והכל בזכות הקסם שקורה ב-1220 מעלות

מתי לאחרונה הסתכלתם על כלי האוכל שלכם, ושאלתם את עצמכם – מה הופך אותם לכ"כ יפים – ולא פחות חשוב, שימושיים, עמידים וחסונים?

זה לא צחוק. תחשבו מה הם עוברים: רחצות תכופות במדיח/בכיור, ספוגים מקרצפים אותם במרץ, סכינים ומזלגות שורטים אותם, והם? כלום. נשארים כמו שהם. הצבעים שלהם לא משתנים במשך שנים ארוכות, גם במגע עם החומרים הכי אגרסיביים והטיפול הכי אינטנסיבי שאפשר.

זה קורה בזכות שילוב של כמה גורמים, ובראשם השריפה בטמפרטורות גבוהות (לרוב מעל 1200 מעלות צלזיוס) וחיפוי הזכוכית שעוטף אותם באהבה. הזכוכית הזו, זיגוג או גלזורה בשפת הקדרים, היא אבקה שמכילה מרכיבים שונים שבשריפה ניתכים, מגיבים זה זה עם זה, ואז – כשהתנור מתקרר ומגיע לטמפ' החדר – חוזרת להפוך מוצק יציב וחסון. נו, זכוכית, אתם מכירים אותה.

בזמן שהתנור לוהט, הזכוכית נוזלת על דפנות הכלי ובתוכה מתרחשים קסמים. לא פחות. נחלים של צבע, נזילות של חומר, פריחה של קריסטלים, כתמים מופיעים ומתפשטים.

אני מאוהב בצד הזה של העבודה: החיבור בין הכלים לגלזורה המושלמת, התאמות הצבעים והאפקטים השונים, שילובים בין גלזורות ליצירת טקסטורות וצבעוניות מפתיעה בכל פעם מחדש.

העיפו מבט, ממש עכשיו, בספל הקפה שלידכם או בצלחת שבארון המטבח, ותנו להם כבוד. בין אם נוצרו במפעל סיני או בסטודיו מפונפן בצפון הרחוק (רמז רמז), הם תוצר של מחקר ולמידה, ובעיקר, מפגש בין אמנות לבין טכנולוגיה, בין הישן לחדש, בין העבר (ובכל זאת, הקרמיקה היא אחת מאבני היסוד של התרבות האנושית) לבין ההווה והעתיד. או, בקיצור, קרמיקה היא אושר מזוגג.

×

עגלת קניות

WhatsApp דברו איתי ב-WhatsApp